My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Με 385 επαφές και περίπου 150χιλιάδες πόντους η συμμετοχή μου στο CQ WW RTTY Contest 2014, με το χαρακτηριστικό J47X



Αυτό το Σαββατοκύριακο (κάποιες ώρες όχι πολλές) το αφιέρωσα στο αγαπημένο μου χόμπι στην συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στις 27 και 28 δεν υπάρχουν πολλοί ρ/ε διαγωνισμοί. Υπάρχει όμως κάθε χρόνο ένας και καλός. Το CQ Worldwide DX Contest, για RTTY mode (ψηφιακά).
Οι φίλοι του ραδιοτηλέτυπου λοιπόν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό της χρονιάς που διοργανώνει το περιοδικό CQ. Δούλεψα με το ειδικό διακριτικό κλήσης το J47X σχεδόν όλες της CQ ζώνες εκτός ίσος από δυο τρεις και μπορώ να πω ότι και κόσμο είχε στον αέρα και διάδοση.
Τα 300 watt που εβγαζε το linear της RM ήταν υπέρ αρκετά και δεν προβληματίστηκα ούτε μια στιγμή. Διευκρινίζω ότι μετά το linear ακολουθεί το κάπλερ του Στέφανου το οποίο και αυτό συντόνιζε την 3μπαντη σε δευτερόλεπτα.
Σταθμοί υπήρχαν και από την Ιαπωνία και από την περιοχή της Ινδονισίας, λιγότεροι από την VK περιοχή, Κινέζοι κάμποσοι, Ρώσοι και Ευρωπαίοι, λίγοι Αφρικανοί και αρκετού από την Νότιο Αμερική. Φυσικά ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των Αμερικάνων και του Καναδά στο screen του υπολογιστή μου που ξεπέρασαν τους 80-90 στις μπάντες 10-15 και 20m.
Ενώ στην αρχή είχα πει ότι θα το κλείσω το 36ωρο, τελικά επειδή ήμουν μόνος μου δούλευα 2-3 ώρες και μετά έκανα βόλτα για καφέ… επιστροφή άλλες δυο τρεις ώρες και έτσι πήγε. Τα βράδια μετά τις 20:00 κλείσιμο τον ασύρματο και τσιπουράκι… με παρέα μη ραδιοερασιτέχνη. Τα ίδια και την Κυριακή.
Συνολικά έκανα 385 επαφές και περίπου 150 χιλιάδες πόντους. Η συμμετοχή μου κατατέθηκε πριν λίγο στην κατηγορία ALL Band HI power.
Άκουσα αρκετούς σταθμούς από την Ελλάδα αλλά μου απάντησαν λίγοι… σε όλους όσους συμμετείχαν εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα!!!
73 de SV7BVM
Σταύρος Καρυπίδης

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Πλάκα έχουν οι Αστυνομικοί της Ξάνθης. Θέλουν να πάρουν ιδιωτικούς ασύρματους για να μιλάνε με την υπηρεσία… Δωρεάν βοήθεια από την ΤΗΛΕΘΡΑ!!!

Πλάκα έχουν οι Αστυνομικοί της Ξάνθης. Θέλουν να πάρουν ιδιωτικούς ασύρματους για να μιλάνε με την υπηρεσία… πράγμα που ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!!!!
Την παρακάτω επιστολή έστειλαν οι αστυνομικοί της Ξάνθης στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και όσοι γνωρίζουν απλά μειδιούν.
Κατοχή ιδιωτικού ασυρμάτου από αστυνομικούς
Ένωση Ξάνθης: «Με την υπάρχουσα νομοθεσία η κατοχή ασυρμάτου επιτρέπεται μόνο από ραδιοερασιτέχνες, χωρίς να εξαιρεί ακόμα και τους αστυνομικούς.
Η μη εξαίρεσή τους, τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν τους υπηρεσιακούς ασυρμάτους που δεν είναι λειτουργικο…»
Προς: Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο
κ.ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο
(ΜΕΣΩ Π.Ο.ΑΣ.Υ)
Θέμα: Κατοχή ιδιωτικού ασυρμάτου από αστυνομικούς.
κ.Αρχηγέ
Με την υπάρχουσα νομοθεσία η κατοχή ασυρμάτου επιτρέπεται μόνο από ραδιοερασιτέχνες, χωρίς να εξαιρεί ακόμα και τους αστυνομικούς. Η μη εξαίρεσή τους , τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν τους υπηρεσιακούς ασυρμάτους που δεν είναι λειτουργικοί (σπασμένες κεραίες, ελαττωματικές μπαταρίες, ασύρματοι που δεν εκπέμπουν) βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Η αγορά ιδιωτικού είναι απαγορευτική γιατί θα είναι έκθετοι στο νόμο ενώ η αγορά του γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της ζωής τους και είναι διατεθειμένοι να τον αγοράσουν από το υστέρημά τους.
κ.Αρχηγέ
Επειδή γνωρίζουμε την ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε να τροποποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία ώστε να επιτρέπεται η κατοχή ασυρμάτου από αστυνομικούς και να μπορούν να τον δηλώσουν στην υπηρεσία όπως γίνεται με τον ιδιωτικό ατομικό οπλισμό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ανέστης
(Η πρότασή μας από την ΤΗΛΕΘΡΑ: Η τεχνική μας επιτροπή είναι στην διάθεση της ΑΔ Ξάνθης να αναλάβει ΔΩΡΕΑΝ όλη την συντήρηση των Ασυρμάτων, Κεραιών, Αναμεταδοτών που έχουν πρόβλημα… Εδώ είναι οι Ραδιοερασιτέχνες να βοηθήσουν την υπηρεσία… Επαναλαμβάνω ΔΩΡΕΑΝ!!! Ο κ. Γκοδοσίδης ξέρει που θα μας βρει πρόεδρός μας είναι ο γνωστός Ξανθιώτης κ. Άκης Πανταζίδης).

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Άμα είσαι ραδιοερασιτέχνης είσαι άλλη πάστα ανθρώπου!!!




Ευχαριστώ θερμά τον SV1EEX τον Νικηφόρο από την Καλλίπολη του Πειραιά, που ενώ πήγε σε αυτόν QSL κάρτα από τον VU2FA (direct) από λάθος του αποστολέα, αυτός έψαξε και βρήκε την διεύθυνσή μου και μου την έστειλε!!!! Ευχαριστώ Νίκηφόρε (Αυτό είναι ραδιοερασιτεχνικό πνεύμα… και φυσικά όλα για την QSL Κάρτα!!!).