My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απογοήτευση από το hamfest στην Βέροια

Δεν πήγα φέτος στην Βέροια λόγο πολλών επαγγελματικών υποχρεώσεων, όμως η ομάδα της ΤΗΛΕΘΡΑ τίμησε για ακόμη μια χρονιά με την παρουσία της το μεγάλο αυτό ραδιοερασιτεχνικό γεγονός της βόρειας Ελλάδας. Το μισθωμένο λεοφορέιο μετέφερε πάνω από 25 SV7 στην Βέροια και στην επιστροφή πέρασαν από Έδεσα και Νάουσα συνδυάζοντας την ραδιοερασιτεχνική τους εξόρμηση με μια τουριστική ανάπαυλα. Μίλησα λοιπόν αυτές τις μέρες με αρκετούς συναδέλφους από την Ξάνθης αλλά και τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη και οι διαπιστώσει όλων για το hamfest της Βέροιας 2011 ήταν οι έξης:
- Η οργάνωση ήταν καλή, αλλά απουσίαζαν οι «εταιρίες» με μικρές εξαιρέσεις.
- Οι εκθέτες πουλούσαν γενικά μηχανήματα ραδιοφωνίας ή μεσαιατζίδικα, και δεν υπήρχαν αρκετά μηχανήματα βραχέων ή V/U προς πώληση
- Οι τιμές σε υλικά (πυκνωτές αερόφυλους κλπ) ήταν εξωπραγματικές και πέρα από κάθε πραγματικότητα. (Το ίδιο ίσχυε και για κάθε παλιατζούρα που ο καθένας ήθελε να ξεφορτωθεί).
- Οι τιμές σε κάποια μηχανήματα που εμφανίσθηκαν ήταν το πολύ 5% ενός καινούργιου. (Έτσι συνάδελφε δεν πουλάς μεταχειρισμένο αλλά το κάνεις εμπόριο).
- Ο κόσμος γενικά διψούσε να δει και νέα προϊόντα αλλά και μεταχειρισμένα σε καλές τιμές, πράγμα που τελικά δεν έγινε.
- Ήταν μια καλή βόλτα για να ξεσκάσει κανείς και να ξεφύγει από την καθημερινότητα, αλλά hamfest με την ουσία της λέξης δεν ήταν.
Για όλα τα παραπάνω φυσικά δεν φταίνε οι διοργανωτές αλλά η νοοτροπία όλων να κερδίσουν 150 ευρώ πουλώντας έναν «μονωτήρα» στον ανίδεο περαστικό. Όπως όμως έχουν ξυπνήσει οι πωλητές, έτσι έχουν ξυπνήσει και οι αγοραστές. Ο φίλος μου ο JJZ βρήκε καινούριο πυκνωτή καινού από την Ρωσία στο e-bay και του ήρθε με 65 ευρώ στην Ξάνθης και τον ίδιο τον πουλούσε κάποιος μεταχειρισμένο στην Βέροια με 170 ευρώ!!! (Έλεος ρε παιδιά…).

Δεν υπάρχουν σχόλια: