My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από 150 παιδιά και βαθμοφόροι συμμετείχαν στο «Τζάμπορη των Αιθέρων» με την βοήθεια της ΤΗΛΕΘΡΑ







Πάνω από 150 πρόσκοποι συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση Τζάμπορη των Αιθέρων (Jamboree on the air) που διοργάνωσε η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης. Στην παρουσία της Ξάνθης στη μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσκόπων για την επικοινωνία μεταξύ των μελών, συμμετείχαν 69 Λυκόπουλα, 40 Πρόσκοποι, 16 Ανιχνευτές, 17 Βαθμοφόροι αλλά και 10 έμπειροι ραδιοερασιτέχνες της Ξάνθης από τον ΤΗΛΕΘΡΑ (Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης).
Οι συμμετέχοντες κατασκήνωσαν το Σαββατοκύριακο 14- 15 Οκτωβρίου στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της ορεινής, στο 8ο χλμ Ξάνθης- Σταυρούπολης ενώ θέμα της φετινής συνάντησης ήταν η ειρήνη, το περιβάλλον και οι φυσικές καταστροφές. Έτσι η δράση συνδυάστηκε με αρκετά παιχνίδι υπαίθρου και περιβαλλοντικής διαπαιδαγώγησης (δίπλα στο σημείο που επιχειρείται, ανεπιτυχώς, η εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων από την Περιφέρεια ΑΜΘ!!!).
Για την επικοινωνία των Προσκόπων με όλη την γη μέσα από τα βραχέα κύματα, πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του συλλόγου των ραδιοερασιτεχνών της Ξάνθης (ΤΗΛΕΘΡΑ) που εγκατέστησαν τον απαραίτητο εξοπλισμό με τη βοήθεια των προσκόπων και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά της Ξάνθης να συνομιλήσουν με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο.
Το Τζάμπορη των Αιθέρων πραγματοποιείται από το 1957 ετησίως και λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη. Επικοινωνούν μεταξύ τους, με την χρήση βραχέων κυμάτων ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ιδέες έχοντας ως στόχο την εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.
Από την πλευρά της ΤΗΛΕΘΡΑ με αρχηγό της αποστολής τον Μπάμπη Πλάτση SV7BAY συμμετείχαν και οι: Σταύρος Καρυπίδης SV7BVM, Μαίρη Δαληκριάδου SV7DMM, Τηλέμαχος Αρναούτογλου SV7FSK, Αθανάσιος Ακασίδης SV7FSG, Μουμίν Μουμίνογλου SV7OWC, Λευτέρης Αποστολίδης SV7OWF, Κυριάκος (Άκης) Πανταζίδης SV7OWK, Νίκος Προφέτης SV7QNO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: