My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Το τελευταίο κομμάτι ενός QSO είναι η κάρτα QSL

Αυτό είναι ένα ρητό το οποίο το έμαθα από την πρώτη μέρα που πήρα την ραδιοερασιτεχνική μου άδεια το 1994. Στο χόμπι μας, η μοναδική αδιαμφισβήτητη απόδειξη κοινής μάλιστα αποδοχής είναι η γραπτή επιβεβαίωση ότι έγινε επικοινωνία μεταξύ των σταθμών. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κάρτα QSL.
Θεωρώ ζήτημα τιμής να απαντώ σε όλες της κάρτες με QSO αλλά και SWL, που μου έρχονται μέσω του bureau της ΕΕΡ ή και απ ευθείας. Σήμερα λοιπόν που δεν είχα υπολογιστή (είναι στο service) και είχα και λίγο παραπανίσιο ελεύθερο χρόνο είπα να κάτσω να τακτοποιήσω λίγο τις QSL κάρτες που μου ήρθαν direct τους τελευταίους μήνες. Για να πω την αλήθεια ήταν «καλές» κάρτες, από Μαλαισία, Αμερική, Παραγουάη, Κεντρική Αμερική, Ιαπωνία και φυσικά και από την Ευρώπη.
Νομίζω ότι η QSL κάρτα είναι ότι ποιο σημαντικό υπάρχει σήμερα για να μας επιβεβαιώσει την επαφή με τον ανταποκριτή μας. Το LotW, το e-QSL και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα «επιβεβαίωσης» είναι ψύχρα και άοσμα!!! Μάλιστα κάποιους operator τους θυμήθηκα κιόλας, βλέποντας την κάρτα τους. Μαγεία.
Η προτροπή μου προς όλους τους ραδιοερασιτέχνες, «στέλνετε» QSL κάρτες, και απαντάτε ΠΑΝΤΑ ακόμη και στις direct. Για να σας στείλει ο ανταποκριτής σας, απ ευθείας την κάρτα του, πάει να πει ότι την χρειάζεται για να συμπληρώσει την ραδιοχώρα μας στις επαφές του ή για να λάβει κάποιο award!!! (Απαντήστε του… σας περιμένει!!!).
73 de
SV7BVM

Δεν υπάρχουν σχόλια: