My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Άλλο ένα σκορ για το CQ wpx contest SSB 2012

Από τα ανεπίσημα αποτελέσματα του CQ wpx contest SSB 2012 μας έλειπε το σκόρ ενός σταθμού του SV1JGX του Μάνου το οποίο και εμφανιζόταν με μηδέν βαθμούς. Να λοιπόν που ο Μάνος τα πήγε θαυμάσια και στην κατηγορία του SO(A)AB HP φαίνεται ότι είναι πρώτος και με μεγάλη διαφορά.

73 de SV7BVM

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Εκδόθηκαν τα ανεπίσημα αποτελέσματα για τον διαγωνισμό CQ wpx Contest SSB 2012


Φέτος δούλεψα με το ειδικό διακριτικό κλήση J47X και με το νέο μου Linear 500 watt της RM. Συμμετείχα στην κατηγορία: ALL- SSB- HIGH- TB-WIRES. Η διάδοση δεν ήταν καλή και γι αυτό και δούλεψα μόνο 17-18 ώρες όλο το 48ωρο. Ακούστηκαν σταθμοί και από Ιαπωνία και από Αυστραλία και φυσικά από Αμερική νωρίς το απόγευμα. Κυρίως δούλεψα 15 και 20 μέτρα, σχεδόν καθόλου 10m και αρκετά 160m και 80m όπου το κάπλερ του Στέφανου έκανε πολύ καλή δουλειά στα σύρματά μου. Από ότι φαίνεται πήγε καλά το πράγμα αφού θα βρεθώ περίπου στην δεύτερη θέση στην κατηγορία μου. Ραντεβού με όλους σε δυο Σαββατοκύριακα στην Βέροια και το επόμενο Σαββατοκύριακο στο CQ wpx Contest CW.

Τα παρακάτω αποτελέσματα είναι ανεπίσημα και δεν είναι τελικά μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με τις δίσταυροσεις που θα κάνουν οι διοργανοτές.

73 de
SV7BVM

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Εκτύπωση αυτοκόλλητων ετικετών (label) κατευθείαν από ADIF

Εκτυπώστε τις επαφές σας, σε αυτοκόλλητες ετικέτες (label) κατευθείαν από ADIF αρχείο. Η εκτύπωση γίνεται και κατά αλφαβητική σειρά, οπότε δεν χρειάζεται στην συνέχεια να κάνετε καμία διαλογή ανά ραδιοχώρα για να τις αποστείλετε στο Bureau. Διαστάσεις αυτοκόλλητης ετικέτας 3,5x6,5cm. Κόστος 25 ευρώ / 1000 επαφές. (Αν ασχολείστε με το DX οι αυτοκόλλητες ετικέτες θα σας λύσουν πραγματικά τα χέρια και θα γλυτώσετε πολύ χρόνο από την ταξινόμηση και το γράψιμο).



Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Με 546 επαφές η συμμετοχή μου στο CQ WPX contest 2012



Τo πολύ QRL τον τελευταίο καιρό δεν με άφησε να γράψω για την φετινή μου συμμετοχή με το ειδικό διακριτικό κλήσης J47X στον πολύ δημοφιλή διαγωνισμό CQ WPX SSB contest 2012. Συμμετείχα στην κατηγορία: ALL- SSB- HIGH- TB-WIRES χρησιμοποιώντας τον 500 Watt ενισχυτή μου της RM και με έναν πρόχειρο υπολογισμό με το Contest LogChecker v3.1 συγκέντρωσα 353607 βαθμούς. Η διάδοση δεν ήταν καλή και γι αυτό και δούλεψα μόνο 17-18 ώρες όλο το 48ωρο. Ακούστηκαν σταθμοί και από Ιαπωνία και από Αυστραλία και φυσικά από Αμερική νορίς το απόγευμα. Κυρίως δούλεψα 15 και 20 μέτρα, σχεδόν καθόλου 10m και αρκετά 160m και 80m όπου το κάπλερ του Στέφανου έκανε πολύ καλή δουλειά με συντονίζωντας στα 500Watt ένα σύρμα 27 μέτρων. Όπως είδα αρκετοί σταθμοί από την Ελλάδα έχουν υποβάλει τις επαφές τους στην επιτροπή του διαγωνισμού του περιοδικού CQ και εύχομαι σε όλους τα καλύτερα.

Υποβάλω ένα βιντεάκι που τράβηξα με τις επαφές μου και το certificate που μου ήρθε πρόσφατα από την σημμετοχή μου στον περσινό διαγωνισμό με το δικό μου διακριτικό.



Μέχρι το CQ WPX CW contest 2012 που θα γίνει 26 και 27 Μαΐου (ίσος το δουλέψουμε μαζί με τον Μπάμπη SV7BAY που είναι «πυροβόλο» στο CW)

73 σε όλους

de SV7BVM

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

QSLgr: Τώρα εκτυπώστε τις QSL κάρτες σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά

Προσφορά για εκτύπωση 1000 καρτών QSL 9 x 14 σε χαρτί ιλουστρασιόν 250 γρ. και 4+4 χρώματα και στις δύο όψεις. (Full τετραχρωμία μπρός- πίσω!). Τιμή 58 ευρώ.


Για παραγγελίες πάνω από 2000 κάρτες δωρεάν μεταφορικά και παράδοση με courier στην πόρτα σας!!!.

Για παραγγελίες πάνω από 3000 κάρτες δώρο ένα καπελάκι με το callsing σας!!!

-Ειδικές τιμές για συλλόγους, DXpeditions και ομαδικές παραγγελίες πάνω των 10.000 καρτών!

Μονόχρωμες και δίχρωμες κάρτες 30 και 40 ευρώ αντίστοιχα (με ελάχιστη όμως παραγγελία 5000 κάρτες).

-Δωρεάν μακέτες για όλους… και συνεννόηση άμεσα ακόμη και με skype για παρατηρήσεις επί της μακέτας την ώρα που δημιουργείται!!!!


Και κάτι νέο, εκτυπώστε όλα τα Award σας τα οποία λάβατε από το EPC με 0,5 ευρώ / award σε χαρτί Α4 200 γρ ιλουστρασιόν (Full τετραχρωμία).

Σημαντικό: Η εκτύπωση γίνεται στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Ξάνθη στο τυπογραφείο που διαθέτω ο ίδιος, σε ψηφιακή ή όφσετ εκτύπωση ανάλογα με τον όγκο της παραγγελίας. Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ 23%.

Επικοινωνία
Σταύρος Καρυπίδης
2541076950
6947267737
xanthinews@gmail.com

73 de
SV7BVM

http://qslgr.blogspot.com/

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ενημέρωση για τον ραδιοερασιτεχνισμό στο 2 ο ΕΠΑΛ Ξάνθης


Ο SV7BVM και ο SV7JJZ στο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης
Ο SV7BVM... στον πίνακα!!!

Η Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ενημερωτική επίσκεψη σχετικά με τον ραδιοερασιτεχνισμό και τις ασύρματες επικοινωνίες σε μαθητές και καθηγητές του 2 ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στα πλαίσια προγράμματος που υλοποιεί το ίδιο το σχολείο. Εκπαιδευτές ήταν ο Σταύρος Καρυπίδης SV7BVM και ο Γιάννης Μίγγος SV7JJZ, που μίλησαν για της έννοια της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν ασύρματα άνθρωποι από διαφορετικές χώρες.

Ειδική αναφορά έγινε στην δράση των ραδιοερασιτεχνών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την συνεργασία τους με την πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Μετά το ΠΑΣΧΑ θα ακολουθήσει επίσκεψη των μαθητών στα εντευκτήρια της ΤΗΛΕΘΡΑ και επίδειξη των μηχανημάτων του σταθμού SZ7XAN. Πολλά από τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν να δώσουν εξετάσεις για να λάβουν πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη και για τον λόγο αυτό, η ΤΗΛΕΘΡΑ από σήμερα «μαζεύει αιτήσεις» για να προγραμματίσει μαθήματα που θα προηγηθούν των εξετάσεων. (Οι εξετάσεις θα γίνουν με νέο σύστημα και θα διεξαχθούν για την Ξάνθη πιθανότατα στις αρχές Σεπτεμβρίου).



73 de

SV7BVM