My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Στο SX0HQ: Αν και χωρίς διάδοση κάναμε σε 16 ώρες 530 επαφές
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου 2013 ομάδα ραδιοερασιτεχνών από την Ελλάδα έτρεξε το πολύ γνωστό contest της IARU το «IARU HF World Championship 2013» με το διακριτικό το SX0HQ
Είναι η 5 η συνεχόμενη χρονιά που βγαίναμε σαν Ελλάδα με γενικό διακριτικό SX0HQ, σε όλες τις μπάντες και σε όλα τα mode, με περισσότερους από 20 χειριστές, με περισσότερα από 8000 QSO κάθε φορά και στην 3 η δεκάδα της παγκοσμίου κατάταξης.
Για την ιστορία να αναφέρω ότι:
Το 2009 πήραμε την 27 η θέση παγκόσμια με 8571 QSO
Το 2010 πήραμε την 24 η θέση παγκόσμια με 9099 QSO
Το 2011 πήραμε την 31 η θέση παγκόσμια με 7102 QSO
Το 2012 πήραμε την 27 η θέση παγκόσμια με 8227 QSO
Η τελική ομάδα χειριστών του SX0HQ για το 2013 ήταν:
10M CW SV1ME- SSB SV7BVM, SV7JJZ
15M CW SV1ENG, SV2FWV- SSB SV2BFN, SY2ALT
20M CW SV1RP, SV1AAK, SV1JFT- SSB SV1JG, SV3GKU
40M CW SV1JGX- SSB SV2DCD, SV2NRU
80M CW SV1BJW- SSB SV1DPI, SV1CIB
160M CW SV3RF- SSB SV3ICK
Η εκπομπή άρχισε το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα Ελλάδος 1500 έως στις 1500 την Κυριακή μεσημέρι. Η διάδοση δεν ήταν καθόλου καλή και με τον SV7JJZ είχαμε να καλύψουμε μια πολύ δύσκολη μπάντα αυτή των 10m και μάλιστα από την Ξάνθη που οι χάρτες διάδοσης την έδειχναν πραγματικά στο μηδέν!!!
Ευτυχώς είχαμε πολύ καλή κεραία μια 5 στοιχείων μονομπάντερ που φτιάξαμε μαζί με τον Γιάννη και την αναρτήσαμε πάνω στον πύργο 8 μέτρα ψηλά με την βοήθεια των SV7OWC και SV7RAX (να είναι καλά τα παιδιά…).
Ξεκινήσαμε ακριβός στις τρείς το μεσημέρι με πολλούς Ιταλούς και Ευρωπαίους. Πάντα ακούγαμε μήπως ανοίξει η Αμερική, αλλά που; Τα QSO πήγαιναν ένα δύο το λεπτό, αλλά κάποιες φορές που γινόταν βύθιση στην μπάντα περνούσαν δέκα λεπτά χωρίς καμία ανταπόκριση. Να είναι καλά το παπαγαλάκι του N1MM που μας ξεκούραζε.
Το απόγευμα του Σαββάτου βγήκαν οι PY και οι LU και εκεί πραγματικά η κεραία έδειξε τα προσόντα της. Ακούγαμε για μισή ώρα τουλάχιστον 9 πλάς 30 Βραζιλία!!! Και μας άκουγαν κι αυτοί φυσικά χάρη στον ACOM του SV7OWC που πραγματικά κελαηδούσε χωρίς να μας προβληματίσει ούτε μια φορά!!! Περίπου στις δέκα το βράδυ έκλεισε οριστικά η μπάντα και την πέσαμε στους γύρους και τα σουβλάκια, μιας και είχε έρθει για συμπαράσταση και ο SV7BAY ο Μπάμπης, που χάζευε κι αυτός την μονομπάντερ.
Το πρωί η μπάντα άνοιξε περίπου στις επτά με τους Ρώσους να έχουν την πρωτοκαθεδρία και συνέχισε μέχρι το μεσημέρι με Ευρωπαϊκούς σταθμούς. Πάντα είχαμε το μυαλό μας και γυρίζαμε προς την Ιαπωνία αλλά δεν είδα και στο cluster κανέναν ευρωπαϊκό σταθμό να μιλάει με Ιάπωνες. Δυστυχώς η μπάντα δεν άνοιξε ούτε για Αμερική ούτε για Ιαπωνία καθ όλη την διάρκεια του contest τουλάχιστον για την δική μας μπάντα και στην δική μας περιοχή. Κάναμε όμως μερικές καλές επαφές με Ινδονησιακούς σταθμούς που τους ακούγαμε και μας ακούγανε κι αυτοί απροβλημάτιστα.
Η συνολική αποκομιδή QSO για τα 10m SSB ήταν 530. Από όσο έμαθα αργότερα από τον SV1RP που είχε και τον γενικό συντονισμό όλων των ομάδων που δούλεψαν σε κάθε μπάντα ξεχωριστά, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και στις 6 μπάντες και στα δύο mode (CW &SSB) εκεί κοντά στις 9000 επαφές συνολικά και ίσος να έχουμε ξεπεράσει το ρεκόρ της Ελλάδας. Τα Log όμως είναι ακόμη προς επεξεργασία και δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί δεν έχω ακριβή ενημέρωση.
Έχω πάντως την εντύπωση ότι πήγαμε γενικά καλά σαν Ελλάδα αν φανταστεί κανείς ότι η διάδοση σε όλες τις μπάντες ήταν ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ. Στην Ελληνική ομάδα που δούλεψε το SX0HU συμμετείχαν ραδιοερασιτέχνες από την Κρήτη, την Ρόδο, την Πάτρα, το Αγρίνιο, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα την Ξάνθη (η δική μας ομάδα SV7BVM & SV7JJZ) και την Αθήνα (από τα γραφεία της ένωσης). Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια.
Ήταν τιμή μου να έχω επιλεγεί και εγώ για να βοηθήσω στην ομάδα αυτή και ελπίζω να έχουμε κάποιο καλό αποτέλεσμα. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να τα πούμε και του χρόνου στον ίδιο διαγωνισμό

73 σε όλους και θερμά ευχαριστώ στον συντονιστής της ελληνικής ομάδας τον Γιώργος SV1RP, Κατά κόσμον «Αρπέα» που μας εμπιστεύθηκε.

CU on air
De SV7BVM

2 σχόλια:

SV2LLJ GIANNIS είπε...

Σταύρο μου,πολλά συγχαρητήρια και σε σένα αλλά και στην παρέα σας στην Ξάνθη...Οντως μέσα σ'αυτές τις συνθήκες ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ διάδοσης και με την επιμονή σας,καταφέρατε, να κάνετε αισθητή την Ελληνική παρουσία στο contest... Θερμά συγχαρητήρια επίσης και για τις κατασκευές....Πολύ καλές,ΑΡΙΣΤΕΣ,από όσο μπορώ να διακρίνω στις φωτό και τα βίντεο...
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ (και καλύτερη διάδοση !!)
de SV2LLJ
GIANNIS NAOUSA

stiv είπε...

eyxaristo adelfe... na eisai kala...