My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ξενυχτάνε εθελοντικά για να προστατεύσουν το άλσος από πυρκαγιά

Μία χθεσινοβραδινή βόλτα στο περιαστικό άλσος ήταν η αφορμή που ο φωτογραφικός φακός του «ΑΓΩΝΑ» «συνέλαβε» τα μέλη της Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης, μετά τις ένδεκα το βράδυ να είναι πιστοί στην υπόσχεση που έδωσαν εθελοντικά στον Ξανθιώτικο λαό για την προληπτική προστασία αυτού του περιουσιακού στοιχείου της πόλης.
Βρήκαμε τα μέλη του σύλλογος ασυρματιστών ραδιοερασιτεχνών πιστά στην υπόσχεση που έδωσαν στην ιδέα της πυροπροστασίας του περιαστικού άλσους στην είσοδο της ανόδου για τον περιφερειακό άξονα πρός την Παναγία στη διασταύρωση όπως έρχεται κανείς από τα Κιμέρια.
Κάθε χρόνο από 15 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου όπου με απόφασή της η Νομαρχία Ξάνθης απαγορεύει την κίνηση των οχημάτων που δεν έχουν δουλειά στο περιαστικό άλσος. Περιλαμβάνει τον δρόμο βόρεια της πόλης και συνδέει την Παναγία Καλαμού μέχρι το Ξενοδοχείο του Αγκόρτσα και από την πλευρά του περιαστικού άλσους στο ύψος του τρίτου λυκείου μέχρι την εκκλησιαστική σχολή.
Οι εθελοντικές ομάδες Ξάνθης οργανώνονται από την πολιτική προστασία της νομαρχίας αναλαμβάνουν καθημερινά βάρδια και ο κάθε εθελοντικός σύλλογος έχει αναλάβει από ένα σημείο και εναλλάσσετε μέρα παρά μέρα από τον σύλλογο των αποστράτων αστυνομικών. «Στο ίδιο σημείο αύριο το βράδυ θα είναι οι απόστρατοι αστυνομικοί». Λέει ο επικεφαλής της ομάδας και εκδότης της Xanthinews Σταύρος Καρυπίδης SV7BVM συνοδευόμενος από την σύζυγο Μαίρη Δαλικριάδη SV7DMM κυρίως όμως από τους δύο γιούς του Βασίλη και Δημήτρη μεταφέροντάς τους από πολύ νωρίς το πνεύμα της εθελοντικής προσφορά και στήριξης των συνανθρώπων μας. «Ξεκινάμε από τις εννέα το βράδυ και η βάρδια συνεχίζει την παρουσία της μέχρι τις τρείς και τέσσερις τα χαράματα». Ουσιαστικά η αποστολή τους είναι να ενημερώνουν τους πολίτες που θέλουν να ανεβούν προς τα πάνω ότι απαγορεύεται η διέλευσή τους από το συγκεκριμένο σημείο. «Φυσικά σημειώνουμε τους αριθμούς των πινακίδων όσων είναι μόνιμοι κάτοικοι και περνούν ούτως ή άλλως από τον δρόμο και σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την Αστυνομία και την πυροσβεστική αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Οι σύλλογοι της Ξάνθης είναι πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση πανελλαδικά αφού στην ιδέα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο χωρίς κανένας να τους υποχρεώνει προσφέρουν.
Η αλήθεια είναι ότι η πολιτεία από την πλευρά της κάνει τόσα λίγα και πολλές φορές βασίζεται στο φιλότιμο των Ελλήνων που δυστυχώς κάθε μέρα καταρρακώνει με λανθασμένες πολιτικές.

http://www.xanthi-times.gr/αρχική/κοινωνία/ξενυχτάνε-εθελοντικά-για-να-προστατεύσουν-το-άλσος-από-πυρκαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: