My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

SY7STAR special EVENT STATION

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Σερρών μετά από πρόσκληση του φορέα « Αστροπύλη Σερρών» θα ενεργοποιήσει, προκειμένου να γνωρίσουν και να ενημερωθούν οι ραδιοερασιτέχνες την ετήσια εκδήλωση της “Αστροβραδιάς” 6 & 7 Αυγούστου 2010 που διοργανώνει η ακριτική κοινότητα της A. Βροντούς Σερρών με τον φορέα της « Αστροπύλης», το ειδικό χαρακτηριστικό “S Y 7 S T A R “.

http://sz7ser.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=148&Itemid=1


Θεωρούντας πως μέσα από το διακριτικό, θα γίνει γνωστή η περίφημη τοποθεσία της κοινότητος Α. Βροντούς Σερρών τόσο για την φυσική ομορφιά που έχει , όσο και για την τοποθεσία της σε υψόμετρο 1055 μ. περίπου , η οποία λόγω του χαμηλού νυχτερινού φωτισμού μακριά από τα φώτα των πόλεων προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα των πεφταστεριών που είναι πολύ έντονο τον μήνα Αύγουστο. Θεωρώντας και έχοντας ζήσει από κοντά το όλο φαινόμενο, πραγματικά ε αξίζει κάποιος να το δει .

Η Νομαρχία Σερρών και ο Πρόεδρος της κοινότητας ζήτησε και την δική μας βοήθεια, προκειμένου να μεγαλώσει η εκδήλωση και να γίνει πλέον θεσμός, συμπληρώνοντας φέτος 4 χρόνια. Έχουν επίσης οργανωθεί πολλές άλλες εκδηλώσεις , καθώς επίσης έχει διαμορφωθεί και οργανωμένο camping , το οποίο παρέχετε δωρεάν στους επισκέπτες του πρώτου Σαββατοκύριακου του Αυγούστου, και για όσο διάστημα επιθυμούν . Το μεγάλο όμως ενδιαφέρον επικεντρώνετε στο γεγονός πως φέτος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση και θα παραθέσει διάλεξη ο Ακαδημαϊκός Αστροφυσικός κος Σταμάτης Κριμιζής, που εργάζεται στην N.A.S.A . ο οποίος έρχεται αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Για το λόγο αυτό λοιπόν ο Σύλλογος ευαισθητοποιημένος σε όλα τα παραπάνω θέματα , θα ενεργοποιήσει το ειδικό διακριτικό κλήσης « SY7STAR» προκειμένου να συμβάλλει στην όλη προσπάθεια της Νομαρχίας, Σερρών της κοινότητος Α. Βροντούς,, του φορέα της Αστροπύλης, στην ανάδειξη της τοποθεσίας και την διεξαγωγή της εκδήλωσης, καθώς επίσης και της διάδοσης της ιδέας του ραδιοερασιτεχνισμού.

Διάρκεια ειδικού χαρακτηριστικού: Από 1 Αυγούστου 2010 έως 8 Αυγούστου 2010.

Τοποθεσία εκπομπών : Γραφεία του Συλλόγου και Κοινότητα Α. Βροντού Σερρών, περιοχή κοινοτικού γηπέδου, υψόμετρο 1055 μ.

Συντεταγμένες : 41” 17.31 Βόρεια, 23 “ 41.02 Ανατολικά , Locator KN11UH

Τύποι εκπομπής και συχνότητες :

1. VHF , 144.310 SSB , 145.450 FM ισχύς εκπομπής 50 Watt.

2. HF , στις προβλεπόμενες συχνότητες των 6m, 10m, 15m, 17m, 20m, 40m, 80m με διαμορφώσεις SSB, CW , BPSK31, RTTY. Ισχύς εκπομπών 100 Watt

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή να απευθύνονται στο Δ.Σ του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: