My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

SX1GTC - Ειδική εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Ελληνικής Λέσχης Τηλεγραφίας



Το SX1GTC είναι το ειδικό αναμνηστικό διακριτικό του G.T.C. με το οποίο εορτάζουμε τα 15 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Λέσχης Τηλεγραφίας. Ο σταθμός θα ενεργοποιηθεί κατά το μήνα Νοέμβριο 2013.
Οι πρώτοι 30 ραδιοερασιτέχνες που θα έχουν επαφή με το SX1GTC στις περισσότερες μπάντες (μετράει 1 επαφή ανά μπάντα) θα λάβουν ένα αναμνηστικό μετάλλιο που θα τους ταχυδρομηθεί, εντελώς δωρεάν.
Στους επόμενους 30 ραδιοερασιτέχνες θα απονεμηθεί ένα όμορφο δίπλωμα, που θα τους ταχυδρομηθεί, επίσης, χωρίς χρέωση. Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε σταθμός έχει επαφή με το SX1GTC μπορεί να αιτηθεί τη χορήγηση μίας αναμνηστικής, ξύλινης πλακέτας με τα στοιχεία της επαφής του ανάγλυφα. Το κόστος της πλακέτας θα ανακοινωθεί σύντομα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την καταχώρηση του SX1GTC στο www.qrz.com ή στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Λέσχης Τηλεγραφίας στο site της ΕΕΡ (http://www.raag.org).
Αυτή η δραστηριότητα της Ελληνικής Λέσχης Τηλεγραφίας είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συναδέλφου μας SY2ALT (+), ο οποίος χάθηκε πρόσφατα και πολύ πρόωρα.
Η Ελληνική Λέσχη Τηλεγραφίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1998, ως μια ανεξάρτητη Ελληνική Λέσχη και σκοπός της είναι να πετύχει τα εξής:
Να διαιωνίσει τη χρήση του Κώδικα Μορς στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες, να προσελκύσει νέους συναδέλφους στη χρήση της διαμόρφωσης CW, και να ενθαρρύνει και να διατηρήσει τη φιλία μεταξύ των ραδιοτηλεγραφητών.
Η Ε.Λ.Τ. ασκεί επίσης ισχυρή επιρροή ενάντια σε προσπάθειες εξάλειψης του CW ως μορφή ραδιοερασιτεχνικής επικοινωνίας.
Πριν πάρουμε την οποιαδήποτε απόφαση να ιδρύσουμε μία CW Λέσχη στη χώρα μας, παρακολουθούσαμε για χρόνια τις ενέργειες και δραστηριότητες ομάδων και οργανισμών με παρόμοιους στόχους, από την Ευρώπη αλλά και από αλλού, και τελικά προχωρήσαμε στην ίδρυση της Ε.Λ.Τ., ώστε να συμμεριστούμε και να υποστηρίξουμε την κοινή προσπάθεια για την προώθηση, προστασία και άμυνα του Κώδικα Μορς, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Εδώ στην SV-Land, η πλειοψηφία των ραδιοερασιτεχνών κρατά τις σκέψεις για την κατάργηση του Κώδικα Μορς από τις εξετάσεις για απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη μακριά, αλλά καθώς τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία, ελπίζουμε να έχουμε αρκετή δύναμη ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε παρούσα ή μελλοντική απειλή του αγαπημένου μας Κώδικα Μορς.
Παρόλο που η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό έμπειρων χειριστών CW, οι οποίοι πέρασαν πολλά χρό

νια στη θάλασσα ως Ασυρματιστές, υπηρετώντας στο Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό, το οποίο παραμένει ακόμα ένας από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως μέχρι και σήμερα. Σήμερα, πολλοί από αυτούς είναι ραδιοερασιτέχνες και λειτουργούν ως χειριστές CW στις ραδιοερασιτεχνικές μπάντες, χτυπώντας τα ραδιοκύματα, και διασκεδάζουν παίζοντας με την αγαπημένη τους διαμόρφωση. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός νέων συναδέλφων που έχουν ερωτευθεί τον Κώδικα Μορς.
Η εγγραφή ως μέλος της Ε.Λ.Τ. είναι απολύτως δωρεάν. Τα ανώτερα μέλη της Ε.Λ.Τ. είναι όλα τα ιδρυτικά της μέλη, δηλαδή ένας αριθμός από τους πρώτους είκοσι δύο συναδέλφους.
Παρ όλ αυτά, για την πιο ευέλικτη λειτουργία της Λέσχης, βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός εκτελεστικού συμβουλίου.
Όλες οι αιτήσεις εγγραφής αποστέλλονται στη διεύθυνση gtc@raag.org

Για το GTC 
SV7BVM GTC#266

Δεν υπάρχουν σχόλια: