My last 10 QSO

www.hrdlog.net

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το διασκεδάσαμε το AEGEAN RTTY Contest 2011

Επαγγελματικές υποχρεώσεις των τελευταίων ημερών με καθυστέρησαν από το να γράψω την πρόσφατη εμπειρία της ΤΗΛΕΘΡΑ (Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης Θράκης) του συλλόγου δηλαδή Ραδιοερασιτεχνών της Ξάνθης, που τα τελευταία χρόνια και «πυκνώνει» τις τάξεις του Ραδιοερασιτεχνισμού στην Θράκη και συμμετέχει σε όσα περισσότερα contest μπορεί.
Η ομάδα ψηφιακών της ΤΗΛΕΘΡΑ λοιπόν, πήρε μέρος φέτος για πρώτη φορά στον Αιγαιοπελαγίτικο Διαγωνισμό Ραδιοτηλετύπου Aegean RTTY Contest 2011 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου 2011. Η ομάδα εξέπεμψε από τα Άβδηρα της Ξάνθης και το νέο κεραιοσύστημα του SV7FSK με το χαρακτηριστικό SZ7XAN.
Ο SV7BAY Μπάμπης (ο Δάσκαλος), ο SV7BVM Σταύρος (ο γράφων), SV7FSK Τηλέμαχος (ο Πρόεδρος), ο SV7JJZ Γιάννης (ο αντί…) και ο SV7OWC Μουμήν (ο Ταμίας), ήταν το μόνιμο κομμάτι της δραστηριότητας αλλά πέρασαν από το σημείο ουκ ολίγοι…
Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι πήγε καλά το contest. Ενώ τα είχαμε τσεκάρει όλα από την προηγούμενη μέρα, όταν πήγαμε να στήσουμε διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε 3G σήμα!!! GPRS και πολύ σου είναι… Και εκείνο αν και όταν… Κούτσα, κούτσα το internet αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το κακό!! Ο φορητός υπολογιστής με το HRD και το 780, αρνούνταν πεισματικά να υποταχθεί και δεν έλεγε να εκπέμψει RTTY. Βρε καλό μου βρε χρυσό μου, πέρασαν δυο ώρες από την έναρξη του contest και χρειάσθηκε να φέρουμε άλλο υπολογιστή από την Ξάνθη για να ξεκινήσουμε κανονικά τις επαφές.
Όμως και εκεί «στον αέρα» τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Οι σταθμοί που δούλευαν το AEGEAN RTTY ήταν σχετικά λίγοι, δεν υπήρχαν σήματα και γενικά η διάδοση δεν μας έκανε την χάρη.
Με κόπο κάναμε 6- 7 επαφές την ώρα. Κάπου, κάπου υπήρχαν και «φωτεινές» εξαιρέσεις αλλά γενικά ήταν τα πράγματα απογοητευτικά σχετικά με τον ρυθμό των επαφών. Και ήταν έτσι σε όλες τις μπάντες. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι κάναμε πολλούς και όταν λέω πολλούς εννοώ περίπου πάνω από τις μισές επαφές με Αμερική που μας έδιναν καλούς πόντους. Τελικά το μεσημέρι της Κυριακής μας βρήκε με 190 περίπου QSO και μια αίσθηση ότι αν δεν υπήρχε παράλληλα ένα PSK Contest το ίδιο Σαββατοκύριακο θα μπορούσαμε να έχουμε πάει πολύ, πολύ καλύτερα.
Στα Hi Lithe του Aegean RTTY Contest πρέπει να καταγράψουμε:
-Το ότι ο κλειδούχος Μπάμπης SV7BAY έμεινε καρφωμένος επί πολλές ώρες μπροστά σε μια «οθόνη με γραμμές». (Χάλασε ο κόσμος)
- Ο Τηλέμχαος SV7FSK απέδειξε ότι αν και εργένης μαγειρεύει καταπληκτικό γουρουνόπουλο στην γάστρα. (Γλύφω ακόμη τα δάκτυλά μου).
- Ο Γιάννης SV7JJZ κατάφερε να κάψει όλες τις USB θύρες του φορητού υπολογιστή του και να μείνει για μερικές εβδομάδες χωρίς ψηφιακά.
- Ο Μουμήν SV7OWC μπόρεσε ακόμη και την ημέρα του contest να μαζέψει συνδρομές από μέλη του συλλόγου που πέρασαν να μας δουν.
Ο σκοπός επετεύχθη. Το Aegean RTTY Contest 2011 είχε αρκετές συμμετοχές. Η διά ράδιο-τηλετυπικών σημάτων επαφή με όσους περισσότερους σταθμούς και η εξάσκηση στο τρόπο αυτό της επικοινωνίας έγινε και με το παραπάνω.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές: AegeanDXgroup, Ένωση ραδιοερασιτεχνών Κεντρικού Αιγαίου(ΕΡΚΑ),και το περιοδικό 5- 9Report που εκτός των άλλων δραστηριοτήτων τους είναι και πρωτοπόροι στην διοργάνωση contest.
Τα λέμε στο AEGEAN VHF contest 2011 σε μερικές ημέρες, μιας και η ομάδα της ΤΗΛΕΘΡΑ θα βρεθεί φέτος σε νέο locator δίπλα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα σε υψόμετρο 950 περίπου μέτρων.
73 de
SV7BVM

Δεν υπάρχουν σχόλια: